Откриване на учебната година

15  септември е специален ден, символ на новото начало, което отваря пътя към знанието и духовността.

В празничния ден училищният двор на 10. СУ отново се изпълни с усмихнати ученици, учители и родители. Най-развълнувани бяха най-малките ученици от подготвителните групи и първи клас, които прекрачиха за пръв път прага на новото си училище.

Специални гости в този важен за всички ден бяха г-жа Петя Иванова, старши експерт по природни науки и екология в РУО – София-град, Валентин Колев, старши експерт към отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“ към районна администрация „Младост“, членове на обществения съвет към училището, партньори и приятели.

В празничното си слово, директорът на училището, г-жа Нели Филипова, пожела на всички учители сила и смелост в благородното призвание, а на учениците да бъдат любознателни и търсещи.

Учениците от 12 клас отправиха специално послание към най-малките – да бъдат старателни и упорити и да не забравят, че знанието е сила, която ще ги води по дългия път към успеха.

Получени бяха поздравителни адреси от Янка Такева, председател на СБУ и от арх. Стефан Стефанов, кмет на район „Младост“. Много ученици и родители се включиха в инициативата на Обществения съвет, за подпомагане на пострадалите от наводненията в гр. Царево и региона.

Радостният звън на първия училищен звънец извести откриването на учебната година и небето се изпълни с шарени балони, които носеха със себе си пожеланията за здрава и успешна учебна година, а празнично украсените класни стаи посрещнаха учениците и се изпълниха с радост и нови надежди.