ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията го отбелязахме с песни, стихове и много усмивки.

Официалното откриване бе за децата от подготвителна група и учениците от първи, пети и осми клас.

Тържеството започна в 9:30 часа с посрещане на училищното знаме и Химна на Република България. Официални гости на празника бяха: Вилма Доминикова – старши експерт в отдел „ОМДК“ към РУО – София-град, Марина Савова и Валентин Колев – старши експерти в отдел „ОСДЗКС“ към районна администрация „Младост“.

По случай откриването на учебната година приветствие към всички присъстващи ученици, учители и родители отправи г-жа Нели Филипова – директор на 10. СУ. От името на д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, и от свое име, приветствие отправи Вилма Доминикова.

По традиция първи прага на училището прекрачиха децата от подготвителна група и първокласниците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. С нетърпение и приповдигнато настроение петокласниците и осмокласниците ги последваха.

Останалите класове спазиха определения график за началото на учебната година и отбелязаха откриването й в класните стаи със своите класни ръководители.

Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2021/2022 година смели и единни! Здрава и успешна да бъде за всички ученици, учители и родители!

Галерия