ОБРАЗОВАТЕЛНА МОБИЛНОСТ НА УЧЕНИЦИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Група от 8 ученици и 2 преподаватели участваха в образователна мобилност по програма „Еразъм+“.
Обучението се проведе в град Авецано, Италия и беше с продължителност 8 дни от 02.06.2024 г. до 08.06.2024 год. По време на мобилността учениците посетиха местно училище Majorana Avezzano, за да участват в съвместни дейности, насочени към STEM обучение. Те имаха възможност да се запознаят с приложението на роботите в различни области на живота. Училището разполага със собствен робот, с който участва в състезания.

Учениците взеха участие в уъркшоп за изготвяне на мобилни приложения, посетиха STEM лаборатория в град Пескара и изготвиха проекти за 3D принтер, като имаха възможност да изработят различни предмети.
Културната програма включваше посещение на различни забележителности в град Авецано и град Айели, където разгледаха интересната архитектура на селището.

Реализираното обучение беше интересно и полезно за всички.
Учениците бяха активно ангажирани по време на занятията, участваха в различни дейности, работиха по групи, съвместно със своите съученици от Италия. Надградиха своите комуникативни и социални умения, както и подобриха владеенето на английски език.