През втория учебен срок на 2015/2016 година всички участници, между 8 и 12 клас, в УНИЦЕФ клуб за права на детето в 10 СОУ „Теодор Траянов” имаха възможност да се запознаят с правата на детето, а в края на учебната година да осъществят техен проект с надслов „Какво вълнуващо намерих в раклата на баба?”.

В работата по проекта се включиха много ученици от всички възрастови групи. От „раклата на баба“ за училищните музейни витрини са представени красиви и любопитни предмети от по-близкото и по-далечно минало на техните семейства и родове. Учители и родители също откликнаха на детската инициатива и допълниха сбирката с интересни експонати.

Инициаторите благодарят на всички, които помогнаха за оформянето и аранжирането на музейния кът. Интересът към него е голям. Появихасе и първите положителни отзиви. В рисунките на малките ученици родопските везани терлици, старата ютия и гайдата са пресъздадени с много вдъхновение.

Проекта се осъществи с финансовата подкрепа на УНИЦЕФ. Детските идеи намериха подкрепата и на координатора на клубовете Йоана Петкова, която оцени детския ентусиазъм и защити инициативата  им.

IMG_3914 IMG_3906 IMG_3905 IMG_3904 IMG_3903 IMG_3894

error: Content is protected !!