На 24, 25 и 26 септември, по случай Европейската седмица на спорта, ученици от 6те и 7те класове на 10. СУ “Теодор Траянов”, водени от г-н М. Марков и г-жа В. Гацева – учители по ФВС, посетиха спортния панаир #BeActive Fair в “Арена Армеец”.

Мотото на форума за 2019 година е: „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб“. Целта е да се подпомогне личностното развитие на младите хора и да се подкрепят спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност.

В това мероприятие подрастващите имаха възможността да се докоснат до различни видове спорт, като се включиха активно в повечето от тях. Истинско предизвикателство бе волейболната надпревара, в която взеха участие нашите ученици, като се изправиха заедно с бившите национални състезатели по волейбол Владо Николов и Андрей Жеков, както и една от най-големите звезди в момента на националния ни тим – Цветан Соколов. Учениците показаха добра физическа активност и огромно желание за победа.

Възпитаниците на 10. СУ напуснаха спортните зали с усмивка. Всички те изразиха надежда това събитие да се повтори отново.

 

error: Content is protected !!