По случай Деня на Земята – 22 април, най-големият нерелигиозен международен празник, 10.СУ „Теодор Траянов“,  град  София организира няколко мероприятия, не само интересни и забавни, но и полезни. Беше организирана изложба на учениците от пети до единадесети клас за отбелязването на празника на планетата.

Младите творци участваха в две категории: литература – за написване на съчинение и за рисунка в категория изобразително изкуство. Дейно участие взеха учениците от V a и V б клас,  както и VII a клас. Активно се включиха  учениците от III a и IV в клас под ръководството на класните им ръководители  – Диана Каралъмова и Маргарита Кърцелянска, които подготвиха интересни постери.

Учениците  от XIa клас Елина Куцева и Йоан Димитров изработиха пано, което изобразява красотата на нашата планета Земя. Йоана Капарашева, също ученичка от XIa клас с профил „Изобразително изкуство“, участва в изложбата с прекрасна рисунка.

Рени Иванова и София Борисова от IX a клас посветиха рисунките си на опазването на планетата от пластмасови отпадъци и на пагубното действие  на парниковия ефект.

Отбелязването на Деня на Земята беше съпроводено и от презентация, представена от доцент Христо Червенков ( НИМХ-БАН) с изключително образователно и поучително въздействие.

За да опазим чистотата на планетата Земя дълг и отговорност на всеки един от нас е да спрем нейното замърсяване.

error: Content is protected !!